Citeer over “werk naar hun zin”, hebben gevonden dat u, zogenaamd “niet voor een dag in je leven werkt”, tenminste een keer iedereen gehoord. Maar wat betekent dit advies precies in de praktijk? Wat moet worden “gesneden zonder te wachten op peritonitis” zodra iets ophoudt te regelen in de huidige professionele taken, en om uit het kantoor te ontsnappen zonder terug te kijken, het gevoel te hebben dat we werden verlaten door inspiratie? Helemaal niet nodig.

Onlangs wendde een meisje, de organisator van de evenementen, zich tot mij om hulp. Altijd actief, enthousiast, energiek, kwam ze hangend en gealarmeerd: “Het lijkt erop dat ik mezelf heb uitgeput in het werk”.

Ik hoor dit vaak: “Het werd oninteressant, het werk stopte inspirerend”, “ik probeer me voor te stellen hoe ik me kan ontwikkelen in het beroep, en ik kan het niet, alsof ik het plafond heb bereikt”, “Ik word wakker, maar er zijn geen significante Resultaten ”. En velen wachten op een vonnis, zoals in die grap: “… op de intensive care of op het mortuarium?””. Mocht u uzelf een tweede kans geven in het beroep of verandert het?

Maar voordat je iets oplos. Misschien ben je aan het einde van de professionele cyclus? Of misschien is het werkformaat niet geschikt voor u? Of toch is het beroep zelf niet geschikt? Laten we proberen het uit te zoeken.

Het einde van de professionele cyclus

En mensen, en bedrijven, en zelfs een professionele rol hebben een levenscyclus – een reeks fasen van “geboorte” tot “Death”. Maar als een persoon de dood heeft – het eindpunt, dan kan een nieuwe geboorte daarna in een professionele rol gaan, een nieuwe cyclus.

In het beroep doorloopt ieder van ons de volgende fasen:

 1. “Beginner”: We beginnen een nieuwe rol. We beginnen bijvoorbeeld na een universiteit in hun specialiteit te werken, of we komen werken in een nieuw bedrijf, of nemen een nieuw grootschalig project. Het kost tijd om up -to -date te gaan, dus we gebruiken nog steeds niet het maximum van onze mogelijkheden.
 2. “Specialist”: We hebben al in een nieuwe rol gewerkt van 6 maanden tot twee jaar, hebben de algoritmen voor het uitvoeren van werk onder de knie en we kunnen ze met succes gebruiken. In dit stadium zijn we gemotiveerd om te studeren en vooruit te gaan.
 3. “Professional”: We beheersten niet alleen de belangrijkste functionaliteit, maar hebben ook een rijke ervaring verzameld van hoe beter ermee om te gaan, en we kunnen improviseren. We willen een resultaat bereiken en we kunnen het doen. De duur van deze fase is ongeveer twee tot drie jaar.
 4. “Uitvoerder”: We kennen onze functionaliteit en aanverwante gebieden heel goed, we hebben veel prestaties verzameld, maar omdat we ons “territorium” al hebben onder de knie, onze interesse en het verlangen om iets te bedenken, vervagen we geleidelijk weg. Het is in dit stadium dat de gedachten

  kunnen ontstaan ​​dat dit beroep niet geschikt is voor ons, dat we het “plafond” hebben bereikt.

Dit werk is niet geschikt

De reden voor het gevoel dat we niet in plaats zijn, kan een ongepaste werkcontext zijn – het regime of de vorm van werk, de omgeving of waarde van de werkgever.

Maya, een kunstenaarontwerp, werkte bijvoorbeeld meerdere jaren bij een marketingbureau, creëerde advertentielay-outs. “Ik wil niets anders,” gaf ze aan mij toe. – Ik ben het zat om in een constante haast te werken, het resultaat te geven, wat ik zelf niet echt leuk vind. Misschien stoppen en alles voor de ziel tekenen? Maar dan waarvoor moeten leven?””

Het beroep zelf is niet geschikt

Dit gebeurt als we het beroep niet alleen kiezen of niet vertrouwen bij het kiezen van onze echte verlangens en interesses. “Ik wilde gaan studeren aan een psycholoog, maar mijn ouders stonden aan op de faculteit der recht. En toen regelde papa het in zijn kantoor, en zoog. “” Ik ging werken als verkoopmanager na vrienden. Het lijkt erop dat alles afloopt, maar ik voel me niet veel plezier “.

Когда профессия не связана с нашими интересами и способностями, глядя на увлеченных своей работой друзей, мы можем почувствовать тоску, словно опоздали на какой-то важный в своей жизни поезд.

Hoe u de ware oorzaak van ontevredenheid kunt begrijpen

Een eenvoudige test zal dit helpen:

 1. Formuleer de vijf belangrijkste acties die u het grootste deel van de werktijd uitvoert. Bijvoorbeeld: ik maak berekeningen, schrijf plannen, kom met sms’jes, kom met motiverende toespraken, organiseer, verkoop, verkoop.
 2. Samenvatting Uit de inhoud van het werk en evalueer op een 10-puntsschaal, voor zover u elk van deze acties wilt uitvoeren, waarbij 1 “haat” is, en 10- “Ik ben klaar om deze dag te doen”. Wees eerlijk tegen je.

Breng de gemiddelde score in: vat alle cijfers samen en deel het totale bedrag in 5. Als de score hoog bleek te zijn (7-10), past het beroep zelf bij u, maar misschien heeft u een andere werkende context nodig-een comfortabele omgeving waar u zult doen waar u van houdt, met plezier en inspiratie.

Natuurlijk annuleert dit de aanwezigheid van moeilijkheden niet – ze zullen overal zijn. Maar tegelijkertijd zul je je goed voelen in een bepaald bedrijf, je zult de waarden delen, je zult geïnteresseerd zijn in de richting zelf, de details van het werk.

Nu weet je dat er in je werk niet genoeg taken “voor liefde” zijn. Maar het is in hen dat we onze sterke punten tonen

Als de omgeving bij u past, en het gevoel van het ‘plafond’ nog steeds niet weggaat, dan bent u aan het einde van de volgende professionele cyclus gekomen. De tijd is gekomen voor een nieuwe ronde: om de bestudeerde ruimte van de “artiest” te verlaten en naar de “nieuwkomer” te gaan naar de nieuwe pieken! Dat wil zeggen, nieuwe kansen voor jezelf creëren op het werk: rollen, projecten, verantwoordelijkheden.

Als het ontvangen punt laag of gemiddeld is (van 1 tot 6), is wat u doet niet helemaal geschikt voor u. Misschien voordat u niet dacht welke taken het meest opwindend voor u zijn, en simpelweg uitgevoerd wat de werkgever nodig was. Of het gebeurde zo dat je favoriete taken geleidelijk werden vervangen door onbemind.

In ieder geval weet je nu dat er in je werk niet genoeg taken zijn “voor liefde”. Maar het is daarin dat we onze sterke punten tonen en uitstekende resultaten kunnen bereiken. Maar wees niet van streek: je hebt de wortel van het probleem ontdekt en je kunt gaan gaan werken om naar wens te werken, naar je roeping.

Eerste stappen

Hoe je dat doet?

 1. Bepaal de werkacties die u vooral leuk vindt, en formuleer uw belangrijkste interesses.
 2. Zoek naar beroepen op de kruising van de eerste en tweede.
 3. Selecteer verschillende aantrekkelijke opties en controleer ze vervolgens in de praktijk. Bijvoorbeeld training, of zoek bijvoorbeeld wie u kunt helpen, of een gratis service aan uw vrienden kunt aanbieden. Zodat u beter kunt begrijpen wat u leuk vindt, wat trekt.

Werk is natuurlijk niet ons hele leven, maar het is nogal belangrijke deel. En het is erg teleurstellend als ze braden en banden, in plaats van inspirerend en verrukkelijk. Haal deze stand van zaken niet verdragen. Iedereen heeft de kans om gelukkig te zijn op het werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *