Eindelijk was je alleen met je eigen kind-de hele lange vakantiedag, allemaal kosmisch lange vakantie. Je kunt, zonder te haasten, over alles in de wereld praten. Ja, hij zelf wacht alleen. En je weet altijd hoe je hem moet beantwoorden?

Een geweldig idee kwam aan het hoofd van de redacteur Jamma Harris – om zich te wenden tot duizenden kinderen van 4 tot 12 jaar oud met een verzoek om haar vragen te sturen, en hen precies te laten zoals ze klonken zonder ze te bewerken en zonder “grappig” te gooien of “dom”. En laat ze dan zien aan de beroemde wetenschappers, schrijvers, reizigers, restauranthouders en zelfs cabaretiers. En degenen met plezier begonnen hen te beantwoorden. En Jamma Harris verzamelde hun antwoorden in boek 1 .

Waar komen dromen vandaan?

Alain de Botton Antwoorden, Philosopher:

“Meestal kun je je bewustzijn beheersen. Wil LEGO spelen? Je hersenen zullen je helpen het te doen. Ik besloot te lezen? Alstublieft! Je zet de letters in woorden, en de helden van het boek komen tot leven in je verbeelding. En er gebeurt ‘s nachts iets vreemds. Terwijl je in bed slaapt, begint je bewustzijn de meest ongelooflijke, verbazingwekkende en soms vreselijke schilderijen te tonen. Je kunt op de Amazone zwemmen of rondhangen op de vleugel van een vliegend vliegtuig, vijf uur in het examen doorbrengen met de meest onbemiste van je leraren. Veel van wat je in je dagelijkse leven ontmoet (soms niet eens opmerken), bloeit plotseling met een gewelddadige kleur in je dromen. Vroeger geloofden mensen dat dromen de toekomst voorspellen. Vandaag geloven we dat ons bewustzijn op deze manier wordt herbouwd en onszelf op orde brengt na de volgende dag. En waarom zijn dromen verschrikkelijk? ‘S Middags kan iets ons bang maken, maar we zijn zo druk met onze eigen zaken dat we geen tijd hebben om te overwegen wat er goed is gebeurd en er pas’ s nachts naar terug te keren, al in een droom. Of misschien, in het bijzonder, in een haast, let je niet op iets aangenaams en het kan ook in een droom verschijnen. In je dromen keert je terug naar wat je hebt gemist, herstel, droom van aangename en verken de angsten die overdag diep in je hoofd verborgen zijn. Ze bewijzen dat ons brein een geweldige machine is, waarvan we ons niet eens realiseren wanneer we het gebruiken om aan ons huiswerk of computerspellen te werken. Dromen laten zien dat we niet helemaal krachtig zijn over onszelf. “.

Waarom kwamen mensen met muziek?

Antwoorden Jarvis Cocker, muzikant en tv -presentator:

“Geweldige vraag. Ik zou dat graag willen weten … (grap!) Ja, natuurlijk, als we morgen wakker werden in de wereld zonder muziek, zou niemand sterven. Dit is tenslotte geen lucht of water, zonder muziek is het heel goed mogelijk om te leven – maar stel je voor hoe saai het dan zou zijn! Alle disco’s zouden zijn gesloten, en bij de concerten zou een menigte in de hal eenvoudig zwijgend naar dezelfde stille artiesten op het podium kijken en, serieus, absoluut alle volkeren in de geschiedenis van de mensheid hadden hun eigen muziek, wat betekent dat voor iets het heeft het nog steeds nodig. Sommige wetenschappers geloven zelfs dat een persoon begon te zingen en muziek samen te stellen lang voordat hij leerde spreken. Het is mogelijk dat de muziek de allereerste manier was om mensen te communiceren. Ze helpt mensen tenslotte nog steeds elkaar te begrijpen zonder woorden. Onthoud de trieste en grappige liedjes. Beide gebruiken dezelfde set notes (als u het zich herinnert, er zijn er maar 12), maar zijn in de stemming heel anders dan elkaar verschillend van elkaar. Je kunt beweren dat dit te wijten zijn aan de woorden die in het nummer klinken. Niet. Als je naar een vreemd land gaat en de radio daar in een vreemde taal inschakelt, onderscheid je nog steeds gemakkelijk trieste nummers van grappig. Het geluid van de melodie zal je vertellen over de sfeer van het nummer. Hoe is het überhaupt mogelijk? Ik weet het niet. Maar zo is het. Zulke magie – zoals de muziek zelf als geheel. En je kunt deze magie op elk moment ervaren. Ik kijk graag naar cinema en lees boeken, ga naar het theater- en kunstgalerijen – maar ik ervaar niet zo’n magisch gevoel van dit alles. Alleen van muziek. Daarom kwamen mensen met muziek “.

Waarom verveel ik me?

De professor in de oude geschiedenis Peter Tukhi, auteur van het boek ‘Verveling. Living Story “:

‘Je weet waarschijnlijk hoe de olifanten eruit zien. Als ik zo’n kofferbak had zoals hun, zou ik mijn leven nooit missen – weet dat ik water in de kofferbak zou hebben gezogen en vrienden. Olifanten zijn echter saai, en dan zinken ze van links naar rechts, stap van het ene enorm been naar het andere. Hoe u een olifant van verveling kunt redden? Het is noodzakelijk om de muziek voor hem aan te zetten. Muziekolifanten houden van serieus, oud -modes, en dus dat er meer violen zijn. Vertel me, je houdt van zulke muziek? Ik vecht over de congestie dat er geen is. Maar waarom olifanten zo saai zijn dat je niet zonder muziek kunt doen? Dit overkomt hen in kleine dierentuinen, waar niets te doen is.

Je mist dezelfde reden. Niets te doen. Vrienden gingen uiteen. Ik wil buiten spelen, maar je moet rustig en onbeweeglijk achter gesloten deuren zitten. Verveling is het verzoek van je lichaam om de les te veranderen totdat je überhaupt verdrietig bent. In dergelijke gevallen zou het leuk zijn om ergens naartoe te gaan met familie of vrienden of een nieuw interessant ding voor jezelf te vinden. Of misschien de volgende keer dat u het olifantengeneesmiddel moet proberen? Schakel de muziek in en praat grondig met een proboscis “.

Welke races hebben gemaakt?

Anthony Woodword en Rob Penn, schrijvers, auteurs van het boek “Onjuiste sneeuw: implementeren:

“Regenboog gemaakt van het licht. In een druppel komen, verandert het zonlicht van richting, gebroken. Dan wordt het weerspiegeld uit de tweede muur van de druppel en, waardoor het opnieuw wordt gebroken, kleur werd. Zodat de regenboog in de lucht verschijnt, moet het regenen en de zon schijnen, en je kunt een regenboog zien als je tussen regen en de zon bent. Het is onmogelijk om een ​​plek te vinden waar de regenboog helaas de aarde raakt – maar we weten allemaal dat, volgens legendes, potten met goud daar moeten worden begraven. Het feit is dat hoewel je een regenboog ziet, het ongrijpbaar is, het is niet – dit is alleen de zon die door regendruppels is gegaan. Probeer de regenboog te benaderen, en je zult zien hoe deze verder gaat. Legde uit wat een regenboog, de uitstekende wetenschapper Isaac Newton, en dit gebeurde slechts 300 jaar geleden. En daarvoor bouwden mensen de meest ongelooflijke veronderstellingen op. Alleen in één waren ze unaniem: regenbogen zijn prachtig!””

Waarom zijn de taarten zo lekker??

Lorein Pascal, chef -kok en auteur van Culinary Books Antwoorden:

‘Weet je, ik heb mezelf zelf precies dezelfde vraag voor mezelf gesteld. De voorbereiding van de cake is vergelijkbaar met een groot wetenschappelijk experiment. Je legt eieren, boter, suiker en bloem in een kom, je mengt alles voorzichtig, legt in de oven en dan begint magie! En terwijl dit gebeurt, is het ongelooflijk moeilijk om geduld te behouden, omdat het naar echt lekker ruikt uit de oven. Het belangrijkste is om de hoeveelheid van de producten nauwkeurig te raden, en dan blijkt de cake zo lekker dat ik een enorme glimlach niet kan weerstaan ​​als ik het begin te eten. Deze magie is ook geweldig omdat hij voor iedereen beschikbaar is.

Het eerste (en meest geliefde) ingrediënt is mijn oven, het is noodzakelijk om het tot 180 graden te verwarmen. Dan neem ik 200 gram suiker en dezelfde hoeveelheid olie en meng ze met een grote houten lepel. Ik breek vier kleine eieren in een kom en meng de resulterende allemaal dezelfde houten lepel. Verder de eenvoudigste – voeg 200 gram zelfbeschikkende bloem toe. Je kunt niet ijverig met haar

zijn en er niet meer mee bemoeien. Het is leuk om te zien hoe het resulterende deeg de formulieren vult en naar de oven gaat. Maar dit is wat we moeten onthouden – elke keer dat ik, zonder nieuwsgierigheid vast te houden, de oven opende voordat het magische half uur voorbijging, weigerde mijn cake gewoon groot, weelderig en heerlijk te worden. Daarom breng ik 30 minuten door met dansen in de keuken en liedjes, en dan – sindsdien! – en onze cake is klaar, allemaal blozen en lucht! En misschien is dit de reden waarom de cakes zo lekker zijn (vooral met jam of room) – ze zijn tenslotte zo leuk om te koken!””

Hoe je een korte vraag kort kunt beantwoorden?

Soms is er helemaal geen tijd voor een gedetailleerd antwoord, maar het gebeurt dat wij zelf niet weten of niet herinneren hoe we niet correct moeten antwoorden. Je moet wild worden. En weet je wat? Kinderen ontmoeten dit met enthousiasme!

Waarom slapen we ‘s nachts?? Wacht, je wordt een student – en leer overdag te slapen.

Zijn er aliens bestaan? Ja, ze doen zich voor als je jongere broers en zussen. Dus wees voorzichtig.

Is het mogelijk om wormen te eten? Je vraagt ​​ze om ze.

Hoe zou ik eruit zien zonder een skelet? Als een harige gelei.

Waarom hebben we geld nodig? In plaats daarvan was er kaas, maar het geld is beter – ze ruiken niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *